keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Sitruuna-suklaamuffinit

 
Olikohan uusin Kotivinkki, jossa oli tehty suklaamuffineita, joiden sisään oli kypsänä pursotettu lemon curdia. En ottanut ohjetta talteen, joten tein oman version. Tässäpä ohje:

20 kpl

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa
100 g maitosuklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa 12-14 minuuttia.

Lopuksi tunge muffinin sisään sitruunatahnaa:

2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita

Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa. (Sitruunatahnan ohje Kinuskikissalta)

Tein ensin tuon sitruunatöhnän ja laitoin sen jääkaappiin muhimaan. Siinä on joukossa lihaakin, kun raastoin kuorten kans myös peukaloani. Nam.

En oo vielä maistanu, mutta sekä taikina että tahna oli hyvää, niin oletan niiden olevan hyvää myös yhdessä. :D Raportoin sitten kun on maisteltu.

8 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Oli muuten hyvää! Hyvin sopi yhteen suklaa ja sitruunatahna. Varmaan vielä parempia kylmänä, nyt nuo oli sellasia huoneenlämpösiä.

Nakottaja kirjoitti...

Oijoi, näyttää namilta! Pitäisköhän käväistä kylässä...

Maikki kirjoitti...

Samaa mietin kuin Nakottaja!

ST kirjoitti...

Miks asutte niin kaukana? Varmasti olivat hyviä!

Nakottaja kirjoitti...

Aah, kyllä oli hyviä! Kiitos :)

Kikka/väkerryksiä kirjoitti...

Hei Veera, tarvitsisin apua... Mulla ei ole yhtään pätkän vertaa mielikuvitusta laukkujen suhteen, olen tylsistä tylsin ihminen, kun en laukkua juurikaan edes käytä. Mulla on "laukkuna" marimekon sellai kukkaro, siihen mahtuu mun elämä (pankki- ja bonuskortit, lääkkeet, puhelin ja auton+kotiavaimet). Mutta, meille tuli tänään uudet rattaat lapsille ja niissä ei ole kuomussa yhtään taskua! Edellisissä oli ja sinne taskuihin tuli sitten tungettua rallireissuissa kaikkien aurinkolasit, autonavaimet, puhelimet ja joskus joku tonne metsään pari kolikkoakin tai rahapussin ottaa autosta mukaan. Nyt siis tarvis ommella rattaisiin joku irtotasku/laukku tms mihin tavarat tunkee. Laitan omaan blogiini kuvan uusista rattaista, siel näkyy sit, et kuomussa on sellais lenksu mihin sellaisella hakasella sais sen taskun kätevästi kiinni (tai sit niillä tarranauha virityksillä). Jos sulla olis jotain ideaa niin vinkkaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Salainen ystäväsi ilmottelee olemassa olostaan :) Hyvää viikonloppua!

terveisin soy

Kikka/Väkerryksiä kirjoitti...

Mulla olis tuol "salaisessa" rasiassa (lapsilta salainen) pari semmoista muovista klipsua, varmaan jostain "treenikassin" olkanauhasta pelastettu. Ne sopis kuin nenä päähän tähän hommaan, mut jäin miettiin sitä, et tuo kuomu kestää alas päin painoa kyl, mutta ei sinne rattaisiin sisälle päin. Siis tarkoitan sitä, et jos Sohvi nukkuu rattaissa, niin se pussukka painaa kuomua Sohvin päähän päin, ja kävellessä kun pussukka askelien tahdissa heiluu niin se paukuttais tyttöä päähän... Sama ongelma on kyl pienessä kassissakin, jos sen kiinnittäis kuten sulla.
Saiskohan rattaiden kylkeen jotenkin jonkun ihmeellisen mallisen kassin/taskuston tehtyä...
Kerro jos keksit...

PS: oletko tehnyt sellaisia kukkaroita mitä esim marimekolla on? Jos niin millä ihmeellä saat ne lukot puristettua kukkaron suuhun silleen että ne pysyy nättiä? Olen pari kertaa kokeillut tehdä penaalin tms ja aina jää pihtien jälki ja lukot taipuu mutkalle jne.