keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hupparia ja kassivirityksiä

Mulle iski ompeluinspis, mutta kankaat vähissä. Piti kaivella kaikki velourtilkut esille ja yhdistää ne samaan vaatteeseen. Syntyi Sampolle huppari:

Velourit on tosiaan jämäpaloja, hupun vuoritrikoo on Tiritomilta. Sitä ei oo käytetty aiemmin mihinkään, kun sitä oli kutistuksen jälkeen ihan liian vähän. Tilasin 40 senttiä ja sitä on nyt 33, en ois uskonu että noin paljon kutistuu... Mun mielestä olis aika kohteliasta ilmottaa noin suuri kutistuvuus, ilmotin myyjällekin mutta ei laittanut nettiin ilmotusta. Se vaan ilmotti että pitää osata ostaa kutistumisvara. Ihan vähän otti päähän, kun olin sen jo mielestäni ottanu, mutta en nyt osaa odottaa, että kangas kutistuu 17,5%! (Toinen vaihtoehtohan on se, että kangasta oli alun alkaenkin liian vähän, mutta sitä myyjä ei ottanut kuuleviin korviinsa...) Mutta senpä tiedän, mistä en tilaa jatkossa. Mutta tulipa nyt vähän käytettyä tuotakin kovan onnen kangasta.

Tässä huppari takaa. 

Ja vielä edestä huppu päässä. Malli on oma, koko jotakuinkin 86. Laitoin eteen nepparit, kun ei sattunut mun eikä äitin varastoissa olemaan oikean mittasta vetskaria. Epäilin tekovaiheessa, että tästä tulee kauhee, mutta siitä tulikin tosi ihana!

-----

Sitten ne kassiviritykset. Tein nyt jonkilaiset roikottimet noille kasseille rattaisiin. Tästä vähän näkee mimmoset ne on:

Siinä on siis vinonauhaa ja avainlenkki. Kassissa itsessään on nuo klipsit, että saa keskeltä kiinni, samoilla klipseillä saa myös tuohon roikottimeen. :) Väkerryksiä-blogin Kikka kyllä anto paremman vinkin, tarranauhalla tuo olis käynyt paljon kätevämmin. :D Taidan kokeilla vielä sitä ja päättää sitten kumpaa käytän. Mulla ei vaan taida olla mustaa tarranauhaa, valkosta ei tuohon viitsi tunkea...

8 kommenttia:

A kirjoitti...

Juoko Sampo tuossa yhdessä kuvassa Hukan juomakupista? :D

Maikki kirjoitti...

No onpas ihana huppari! Tuo on varmasti Sampollekin mieluinen, kun on noin värikäs. Ihastuttava mannekiini, tukkakin nyt niin siisti!

Veera kirjoitti...

Se on ruokakuppi, eikä se taida olla edes ihan suussa asti. :D Näyttää kyllä ihan ku jois siitä.

Nakottaja kirjoitti...

Aivan ihanan värikäs! Ja hyvä kun saat kulutettua varastoja vähän pienemmiksi.

Mulla on ihan semmonen mielikuva viime vuosituhannen opinnoista, että yli 4 %:n kutistuvuus oli jo aika harvinaista ja aikaansai mm. sen, että pesumerkinnöissä saattoi olla epäilyttävän alhainen pesulämpötilamerkintä. Mitä tuon kankaan kohalla sanottiin? Pitäishän tuommonen kutistuvuus ilman muuta ilmoittaa ostajille!

Veera kirjoitti...

40 asteen pesu, jota noudatin. Epäilenkin, että kangasta on alunperinkin ollut liian vähän, mutta sitä ei myyjä myönnä, kun en ollut ennen kutistamista mitannut. Tästä lähtien muistan AINA mitata ennen ku tungen koneeseen! Mutta ihan oikeesti, ottaa törkeenä päähän maksaa liian pienestä kankaasta, jolla ei oikeen edes tee mitään. Sitä on tuolla vielä... Se myyjä vaan sano, että ei itse testaa kutistuvuutta eikä sitä hänelle ilmoteta.

Anonyymi kirjoitti...

*oih* Eikä vähän ihana huppari!!
Laukut on mageet kans. Ei tule muilla samanlaisia vastaan.

Heini

ST kirjoitti...

Tosi söde huppari södellä pojalla!

Tanja kirjoitti...

Tosi herkullisen värinen huppari. Aivan ihana. :) Mä koitan huomenna muistaa ettiä villa asun ohjeen. Jostain suuri käsityö lehdestä se oli. Väritys tosin on omasta päästä.