keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kevättakkeja

Tiiättekö, joskus ne ikuisuusprojektitkin voi saada päätökseen! Ostin kaks vuotta sitten takkikankaan itselleni, piirsin kaavat ja leikkasin päällikankaan palasiksi. Vuosi sitten piirsin kahta kokoa pienemmät kaavat ja asettelin ne jo niille leikatuille paloille. Tänä vuonna otin ne pienemmät kaavat palojen päältä pois ja viimeistä paperia irrottaessa tajusin, että niitä kankaanpaloja ei ookaan vielä pienennetty. Uusiksi siis, kaavat palasille ja tällä kertaa leikkasinkin. Ja tiiättekö mitä! Sain sen takin valmiiksi! :D

Kaava Ottobresta nro 2/2007. Oon tehnyt tuolla kaavalla aiemminkin takin, mutta en muistanut, että hihat on vähän turhan lyhyet. Pitäis oikeestaan kirjottaa lehteen mallin kohdalle ylös. 

Laitanpa varsin kuvan siitä edellisestäkin takista, kun en sitä oo varmaan missään esitellyt. 

Kuva on otettu melkein just tasan neljä vuotta sitten. Huhtikuun lopulla 2008.

Tähän uuteen takkiin tein sitten vielä lisävarusteenkin. Tykkään kantaa Onnia kantoliinassa ulkona, mutta se on ollut vähän hankalaa kun ei oo ollut semmosta takkia, jonka alle mahtuis kunnolla. Tähän pitäis mahtua vielä ens syksynäkin, mutta se on sitten eri asia, viitsiikö sitten enää edessä kantaa. Tämän takin kans ei sitä takanakantamismahdollisuutta ole. Pitää tehdä syksyllä uus takki. :D

Sampo sai kans uuden takin. Tämä olikin sitten vähän nopeampitekoinen. :D Eilen illalla piirsin kaavat ja leikkasin kankaat ja alottelin ompelua, tänä aamuna tuli valmiiksi. Ja nukuinkin välissä. Ei mennyt ku ehkä yhteensä kaks tuntia. 

Takana on hiippahuppu ja edessä nepit. Malli on Elsebeth Gyntherin kirjasta Ompele lapselle 0-4v. Kankaat Jyskistä. Ei ihan ensimmäisenä tullu kyllä mieleen sieltä hakea takkikankaita. Vuori tosin oli suunnitelmissakin sieltä, tuo on siis sitä halvinta fleecepeittoa. Mutta sitten tuo ihana örkkikangas iski mun tajuntaan ja oli pakko ostaa, vaikka äitin mielestä se ei takkikankaaksi ollutkaan sovelias. (Mutta äiti, eikö tulluki kiva? :D) Nyt tuota örkkiä vaan on jokunen metri tuolla vielä tuhottavana, kun se myytiin 5m pakassa... Ajattelin, jos tekis ainaki Sampolle siitä lakanat, kun sillä ei oo ku kahet.

Vähän on meidän pullukalle kittana, mutta ei se noin kittana ole kuin kuvassa näyttää. Vähän kyllä pelkään, ettei se mahdu enää syksyllä, mutta jospa tuo ei enää kasvais niin leveyttä vaan enemmänkin pituutta. Hihoissa on hitunen kasvunvaraa, mutta ei välttämättä tarvis edes kääntää. Tein tuon sillä 3-vuotiaan koolla ja Sampohan on nyt 2,5v eikä edes mikään kovin pitkä. Helmaa lyhensin melkeen kymmenisen senttiä, kun se oli tosi pitkä, mutta hihat ois saanu tosiaan olla vaikka vähän pitemmätkin. Hassua. Muuten tuo malli on ihan kiva, vaikka vähän kaavoja piirtäessä epäilinkin.

Seuraavaksi pitäis kai siirtyä kesävaatteiden ompeluun. Ei vaan jotenkin vielä inspiroi, kun ulkona on niin KYLMÄ!

8 kommenttia:

Taika kirjoitti...

Hienoja takkeja! Toi sun kukallinen takki on tosi magee, mäkin haluun! :D Mitä matskua toi örkkikangas on? Tosi kivannäköistä. Mitä muuta siitä vois tehdä? Paljon maksoi? (Eiks tää ollut se Veeran käsityöneuvonta? ;D )

Veera kirjoitti...

Kiitos, munki mielestä niistä tuli kivoja! :) Tuo kukkatakki on jo heitetty roskiin, sitä käytettiin niin paljon ja hartaasti, että se melkein kului puhki.

Örkkikangas on puuvillaa, sellasta lakanakankaan oloista. Aika ohkaista. Kyllä kai siitä vois tehdä vaikka mitä, verhoja tai lakanoita tai miks ei vaikka jotain paitaakin. Tai neuvolakortin koteloita. :D Oliskohan ollu hintaa sille 5 metrille 26,90e, jotain sen suuntaista kuitenkin.

Maikki kirjoitti...

Tosi kivoja takkeja olet tehnyt. Ja uskon nyt, että Jyskin kangas sopii takiksi. Varmasti on Sampokin tyytyväinen.

Veera kirjoitti...

Reiluuden vuoksi mun on todettava, että alkuihastuksen jälkeen mullaki oli melkosia epäilyksiä tuon kankaan sopivuudesta takkiin. :D Mutta hyvä siitä tuli.

Heini kirjoitti...

Oi mitä takkeja! Sampo on tosi suloinen örkkitakissaan :) Ja vitsit että sun edesmennyt kukkatakki on makee! Vihreäkin on hieno, ja kantoliinakin mätsää niinku justiinsa :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kivoja takkeja! Tuo kantoliina takissasi on mukava idea! Aina ei äitejäkään tartte uskoa!
ST

Sani kirjoitti...

Upeita takkeja!

ST kirjoitti...

Takkisi on tosi hieno! Luulin, että se on kaupasta ostettu. Olet kätevä!
Terveisiä mukaville pojillesi!
OT