sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Haalarihousut

Tämä on niitä ompeluksia, joiden valmistuminen harmittaa. Siis lähinnä sen takia, että ne on vääränkokoiset! Tein Ottobren 1/11 Jumping Jack- kaavalla, kokona 62. Se edellispostauksen body oli myös kokoa 62, se oli reilu sekä leveydestä että pituudesta. Mites nämä housut sitten? No, nehän on tietty liian pienet joka suunnasta! Selänpituus on liian lyhyt jopa kertakäyttövaipan kans, kun taas siinä bodyssä jäi kasvunvaraa myös keston kanssa, ja leveydestäkin nämä housut on aika naftit. Että mua ottaa päähän! Luulis, että saman lehden kaavat ois keskenään samankokoisia, mutta ei näköjään ole. Onneksi nämä voi antaa seuraavalle käyttäjälle jo tämän kevään aikana...


Ei ollu ihan ainoa vastoinkäyminen kyllä tuo koko-ongelma, toinen nappi meni nimittäin kiireessä väärälle puolen olkainta. :D Mutta se ei oo Ottobren vika vaan ihan ompelijan itsensä.

Seuraavaksi mulla ois työn alla huppari ja housut Onnille, taidan tehdä suosiolla koon 68 kaavalla, ettei ainakaan pitäis olla jo valmiiksi liian pienet. En oo vielä piirtäny kaavoja, täytynee vähän mittailla sopiviin vaatteisiin, että tulee sopivat. Ei mulla ennen oo tämmösiä ongelmia ollut, niin en osannut odottaa nytkään.

3 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Onpa harmi, että noin kivoista housuista tuli niin pienet. Mutta onneksi on pian uusi käyttäjä, ettei jää ihan pitämättömiksi.

Nakottaja kirjoitti...

Tyhmää, kun koot noin vaihtelee ja vielä samassa lehessä. Mutta uusi käyttäjä kyllä sitten varmasti tykkää!

Sani kirjoitti...

Vaan nätit housut niistä tuli :)

Kyselemäsis imetyspaidan kaava löytyy suuri käsityölehden numerossa 4/08 :)