perjantai 5. heinäkuuta 2013

Perusvaatetta ja sisustushommia

Laiska äiti, kun lapsilla ei oo kesävaatetta! Onnilla varsinkin on ollut pulaa t-paidoista, kun tuntuu että ne muutama on aina likaisena... Nyt sain tehtyä pari lisää. Eihän näihin mene ku tunteroinen kun ne ompelee, mutta kun ei vaan meinaa saada aikaseksi. Kaava Ottobre 3/13 koossa 86. Tuohon Tilkkulaatikon Aarteet -paitaan lisäsin vain vielä helmaan resorin, kun siitä uhkasi tulla vähän liian lyhyt, kun kankaanpalat oli sen verran pieniä.


Oranssi metsä Hannan Kankaasta, siitä on mulla itselläkin tunikamekkomikälie, mutta en oo saanut kuvattua. Se on ollut jo niin kovalla käytöllä, että tätä menoa se kuluu puhki ennen kuvaamista!


Pojat on tarvinnut housuja. Sampolla varsinkin on ollut pulaa farkuista, kun ne vaan on parhaat ulkoiluhousut silloin, kun ei ole liian kuuma. En vaan oo löytänyt hyvää farkkukangasta, kun ne tahtoo aina olla liian kovia ja paksuja. Tänään kävin kierrätyskeskuksessa ja ostin sitten viidet farkut eurolla (tai no yhet oli samettihousut) ja ekat leikkelin ja ompelin saman tien. Resori Hannan Kankaasta. Kaavana näissä on svetarihousujen kaava uusimmasta Ottobresta (siis 4/13). Lisäsin vaan taskuja ja vaihdoin kuminauhavyötärön resoriksi. Tykkään! :) Sampo on saanut lisäksi ainakin yhdet housut, jotka meni ompelukoneelta suoraan käyttöön ja pyykkiin. Pesuun ei oo vielä ehtiny.

 Edestä...

...ja takaa.


Ja sitten sisustusjuttuihin. Pitkällisen etsinnän jälkeen löydettiin sopiva tapetti olohuoneeseen. Me ei millään löydetty rautakauppojen valikoimasta sopivaa tapettia, meillä oli muutama tapettikirja kotonakin, että katsotaan sopiiko, mutta ei. Ei löydetty yhteisymmärrystä. Viimein löysin tämän tapetin netistä ja rakastuin heti, onneksi tuo toinenkin puolisko tykkäs! Meidän olohuoneeseen ei vain olis voinut löytyä parempaa tapettia. Maanantaina tapetoitiin isän kans tämä ja eteisen seinä, mutta eteisestä puuttuu vielä vähän muuta juttua, joten siitä ei tule vielä kuvaa. ;)

Poikien huonekin alkaa olla valmis. Muutama viikko sitten saatiin kerrossänky, jota oli odoteltu ennen taulujen laittoa. Vielä mietin, että noiden kahden taulun vierelle ois kiva saada jotain samantyylistä, mutta pienempää. Kuvat on tilattu Raamiin.fi -nettikaupasta, josta saiskin noita eläinten kuvia, ne ois aika kivoja vierelle. :)Tuo keltainen arkku on miehen vanha, se oli voittanut sen lapsena jostain piirustuskilpailusta ja se oli ollut täynnä leluja. Nyt se on poikien Duplo-laatikkona. :)

6 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Sielläpä on oltu ahkerana! Ihania vaatteita olet pojille ommellu. Sampo on varsinainen mallipoika! :)

Ja tuo tapetti on niin teille sopiva! Jännitytksellä odotan, millainen eteisestä tulee.

Nakottaja kirjoitti...

Tosi kivoja vaatteita! Tilkkukorin jämistäki saa näköjään vaikka mitä hienoa, jos osaa. Olkkarin tapetti on herkullinen, voisin ottaa itellekin. Siistejä lapsia teillä, kun lelutkin niin omilla paikoillaan ;)

Elina kirjoitti...

Mahtava tuo olkkarin tapetti, joskin itelle en osais olkkariin sitä laittaa. :)

Satu kirjoitti...

Meidänkin olkkarissa on samaa tapettia :)

Kivoja paitoja :)

Heini kirjoitti...

Vitsit, että on hienoa kun sä ompelet itse lapsille vaatteita =) Ja on hienoja!

Edelleen, teidän sisustustyyli on aivan mahtava =)

ST kirjoitti...

Mun kommentti on hävinnyt taas matkalla. Kiva tapetti (just sun) ja mukavia vaatteita pojille olet väsännyt!