lauantai 19. maaliskuuta 2011

Laukkuja!

Laukkuinspis iski toissapäivänä. Selailin käsityökirjojani ja Amy Karolin kirjasta "Bend-the-rules sewing" löyty hauska kassi. Siitä sitten mallia ottamaan ja syntyi tämmönen: (kuvat saa tutulla tapaa klikkaamalla isommiksi)

En ollut oikein tyytyväinen, kun nuo reunat repsottaa niin rumasti. Onneksi laitoin nuo lenkit, joista ajattelin, että vois ripustaa vaikka rattaisiin, jos tekis jonkun hihnan. Niistä nimittäin tuli tämmönen systeemi:

Vau! Ja nyt laukku näyttää tältä:

Paljon parempi! Se kyllä nytkin näyttää jotenkin hassulta, varsinkin tuossa kuvassa. En näköjään ollut asetellut sitä nätisti. Käytössä se ei näytä enää ollenkaan pahalta. :)

Vähän kuitenkin harmitti, kun ekasta ei tullut ihan sitä mitä kuvittelin, joten tein tänään aamulla toisen. :D Se on jo huomattavasti parempi, onhan siinä jo vähän tuotekehittelyä mukana.
Siinä on nuo yksvärikaistaleet vähän leveämpiä, ja keskiosa kapeampi. Tämä on samalla tavalla vedetty sisään reunoista ku tuo toinenkin ja lisäksi tässä on keskellä magneettikiinnitysnappi. Kas näin:


Lisäksi sisäpuolella on taskussa vähän tuota pallokangasta, että erottuu paremmin. Ekassa versiossa tasku oli kokonaan vuorikangasta.
Tässä vielä yksi kuva siitä reunan lenksusta, jolla saa reunat sisään tai hihnan kanssa rattaisiin. Mietiskelin kyllä jo kaikenlaista systeemin suoraan rattaisiin, ettei tarvis ku tuollasella klipsilla niksauttaa kiinni, ilman mitään hihnoja. Jos saan aikaseksi tehä sellaset, niin laitan kuvan. :)


Semmosta tällä kertaa.

5 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Molemmat laukut ovat valtavan hienoja! Kivasti tehty ja hauskat kankaat. Ihan naminami!

Sanna kirjoitti...

Aivan ihania kasseja ja minusta toimivat myös reunojen repsotuksen kanssa :)

ST kirjoitti...

Vautsi miten kivoja ompeluksia ja paljon!

Piia-emo kirjoitti...

Ny on nappi Salaisella ompeluystävä-blogilla.

Kikka/Väkerryksiä kirjoitti...

Hienoja laukkuja! Voi kun minullakin olisi käyttöä tuollaisille...
Tuosta rataslenksusta, eihän sinun tarvitse ommella kuin pätkät tarranauhoja toisiinsa ja pujotat tuollaisen avaimenperärinkulan siihen ja se sitten rattaiden työntöaisaan. On aikas huomaamaton "viritelmä", jota voi toki kauniimmaksikin kehittää, jos on intoa :-) Itse en ole viitsinyt edes ommella tarroja toisiinsa, vaan olen laittanut ne vain vastakkain ja lelun (sellaisen missä on narulenkki esim päässä) turvakaukalon kahvaan kiinni. Aplixin tarra on ainakin niin vahvaa et ei saa meidän Vilikään revittyä leluja irti Sohvin kaukalosta :-)